Известие

Collapse
No announcement yet.

Дайте препоръка и мнение за ГИ

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Дайте препоръка и мнение за ГИ

Колеги,чудя се дали да не си сложа ГИ на Спайдъра,гледам че има оферти за по 900-1000лв.Мотора ми е 2.0 '96.Имам приятел който кара Алфа със същия мотор само че с обикновена газова и твърди че е много доволен.Наистина от години тази кола е в него и все си е на газ, но нямам никаква представа доколко мотора може да издържи на газ.Ръководя се от слухове,според едни мотора се скапва,според други няма такова нещо.Има ли смисъл от ГИ или си става и с обикновена.За багажника не ми пука,аз не го ползвам.Колата не ми е основна,но си се возя с нея, а все пак в момента газ-та е 0.78лв и е някак примамливо за мен ако няма да имам проблем с АГУ.Благодаря ви за отделеното внимание

Колега ти ? Ще си прецакаш кефа за да спестиш некой лев? Направо не вярвам на очите си какво си написал. Ти ако тва го мислиш сериозно, то си сбъркал модела много жестоко.

Comment

Първоначално публикувано от vendinga Покажи съобщение
      Колеги,чудя се дали да не си сложа ГИ на Спайдъра,гледам че има оферти за по 900-1000лв.Мотора ми е 2.0 '96.Имам приятел който кара Алфа със същия мотор само че с обикновена газова и твърди че е много доволен.Наистина от години тази кола е в него и все си е на газ, но нямам никаква представа доколко мотора може да издържи на газ.Ръководя се от слухове,според едни мотора се скапва,според други няма такова нещо.Има ли смисъл от ГИ или си става и с обикновена.За багажника не ми пука,аз не го ползвам.Колата не ми е основна,но си се возя с нея, а все пак в момента газ-та е 0.78лв и е някак примамливо за мен ако няма да имам проблем с АГУ.Благодаря ви за отделеното внимание

хахаха колега колега ,цената на газтанаистина е примамлива ,носпоред мен трябва са замислиш за какво ти е тази кола за кеф и дръпки или просто да си возиш д...то ,иначе мн ясно че ще стане,все пак става и за др инжекциони,аз лично сам виждал газова на ауди тт таке че ти си решаваш ,моето мнение е да не скопяваш хубавата италианка заради 70 стотинки
      sigpicALFA ROMEO GTV 2.0/159 K.C./1996

Comment

Чета за ГИ само суперлативи, че поведението на мотора било като на бензин и т.н и за това се замислих, нямам намерение да слагам обикновена АГУ и да ми пляка и мирише около мен на газов котлон и да ми мени оборотите.Просто питам,дали ГИ е това за което го представят,защото ако е така,то не би трябвало да има особена разлика в поведението на мотора(така казват,аз незнам и за това питам, не го твърдя)Основно питането ми е дали мотора е подходящ за газ и ако е подходящ евентуално някаква марка на ГИ.Иначе разликата от 1лв за литър гориво си е впечатляваща поне за мен.

Comment

Споделям мнението на колегите. Още повече пък, щом колата не ти е основна, защо трябва да я съсипваш?
          Alfa Romeo 166 3.0 V6
          Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

Благодаря ви за мненията колеги.Моля темата да бъде премахната,ако е възможно.

Comment

Или пък разгледай в 'Алфи на газ'.
              Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
              Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Поради какво се срамуваш българино да караш на газ ??? Комплекси - може би ?????

Само да попитам тези които са против ГИ , някой слагал ли е скоро такава на колата си , или само теоретици пишат тук ? Ако само сте чували, че се скопява или съсипва колата , а не сте го изпробвали, моля, не заблуждавайте с некомпетентни мнения (теория). Интересно ми е ако някой кара с газов инжекцион на ТС мотор и са му направени настройките както трябва, какво мнение има. И на последно място - не забравяйте, че прехвърля на бензин за части от секундата, или простичко казано - като искаш "кеф" (на 1.90лв)- правиш си го.
                Last edited by Доко; d.m.y г., 17:36.

Comment

Aз не се срамувам... ама това е 'щото не карам на газ и никога не съм карал.

Иначе, сериозно - ако беше толкова добре с ГИ, че и по-добре отколкото на бензин, защо аджеба, тези абдали от автомобилната промишленост не правят колите на газ директно в завода?
                  Тези двигатели са проектирани, изчислявани и конструирани за да вървят на бензин.
                  И никой, никога и с каквито и да било аргументи, няма да ме убеди, че е по-добре да са на газ, пък било то и с ГИ.
                  Това е личното ми мнение, като си признавам, че съм фанатик.

Отделно, колко излиза един наистина хубав ГИ с монтаж и настройка? На мен информацията ми е оскъдна, защото тази материя въобще не ме интересува ( ), но си мисля, че е поне едно 1500лв.
                  Е, на мен това са ми парите за бензин почти за година. Газ ли? Не, мерси.

И последно, някакси концепцията на тази кола, хич не се връзва с газ, дори и само заради размера на "багажника".
                  Alfa Romeo 166 3.0 V6

Comment

Само да вметна - на газ 16 клапановия мотор поема много по-добре в ниските режими. ФАКТ.
                    Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Колеги няма смисъл от спорове, просто имах намерение да се информирам какви са вариантите с ГИ,като марка и т.н и най-вече ако някой ползва такава уредба на такъв мотор.Говори се че ГИ нямали нищо общо като качество на работа с обикновените АГУ,даже не се чувствало кога си на бенз,кога на газ-това съм го чел и чул вече многократно и си помислих защо ако е така вместо за 20 лв както е в момента да получавам 11 литра гориво и да измина 100-на км, да не получа 25 литра и да измина 200 км???Ако наистина колата върви по същия начин и всичко си е нормално както се твърди какъв е проблема?Но темата някак си придоби друга посока.Объркал съм марката на автомобила,предназначението му и разни такива.Между другото има автомобили като GTV,Fiat Coupe,164,166 нов внос с монтирани ГИ, явно няма да съм единствения абдал на който му е хрумнала подобна идея.
                      Поздрави!
                      Last edited by vendinga; d.m.y г., 18:03.

Comment

Реалната цена на добър инжекцион е около 1800 лв. Не казвам, че няма по-евтини, но... Имат си слабости.

И пак ти казвам - разрови се из газовия раздел.
                        Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Първоначално публикувано от vendinga Покажи съобщение
                          .Между другото има автомобили като GTV,Fiat Coupe,164,166 нов внос с монтирани ГИ, явно няма да съм единствения абдал на който му е хрумнала подобна идея.
                          Поздрави!

Пич, с риск да бъда анатемосан ти казвам : ако караш много, има смисъл но, ако само ходиш на работа и в почивните дни на кафе, не си заслужава. Скъпа инвестиция е. Има газови инжекциони със самоубочаващ се софтуер, мога да кажа само, че върви доста по добре от бензин. Всичко е въпрос на прости сметки - или всеки сам да си прави математиката. А имам приятели и то доста от тях са от софия които могат да си позволят, и карат автомобили за над 100000 лв - на газ, дори и на метан - е сега ако си мислите, че са АБДАЛИ ,лъжете се (а за отговора на въпроса -"Защо не се произвеждат с ГИ?" - може да се пусне направо нова тема).

п.с. На кой му пука с какво караш ????????????????
                          Last edited by Доко; d.m.y г., 18:25.

Comment

Eх значи, какво се хванахте за тези абдали сега?
                            Никъде не съм казал, че който кара на газ е абдал, всеки си преценява сам за себе си, кое му е най-изгодно и на сърцето.
                            А това, да си купиш кола за 100К и да й сложиш ГИ, ами... за мен си е извращение.
                            Като искаш скъп и мощен автомобил, на който да се возиш евтино - кУпи си дизелак и това е.
                            Въпреки че и това няма много смисъл - като си решил да гъзарееш, трябва да си готов да си носиш последствията, ама нА - тук в България трябва всичко да е на далавера.
                            Alfa Romeo 166 3.0 V6

Comment

Първоначално публикувано от Fear Покажи съобщение
                              Eх значи, какво се хванахте за тези абдали сега?
                              Никъде не съм казал, че който кара на газ е абдал, всеки си преценява сам за себе си, кое му е най-изгодно и на сърцето.
                              А това, да си купиш кола за 100К и да й сложиш ГИ, ами... за мен си е извращение.
                              Като искаш скъп и мощен автомобил, на който да се возиш евтино - кУпи си дизелак и това е.
                              Въпреки че и това няма много смисъл - като си решил да гъзарееш, трябва да си готов да си носиш последствията, ама нА - тук в България трябва всичко да е на далавера.
                              Има някаква логика в това което казваш, но то важи само за България. Познавам хора с Бентли на ГАЗ , Рендж Роувър Спорт 2007 на МЕТАН............Ауди А8 4.2 2005 на ГАЗ.......мога доста още да изредя, но това са автомобили на които се навъртат километри, и на хора които си правят сметката, НЕ защото нямат, а защото по-принцип си правят сметката (всяко отрицание на личния избор на собственика ми напомня на приказката за "лисицата и гроздето"). Не убеждавам никой да си слага газ, всичко е математика и възможности.
                              Примерно аз съм си харесал мотор който, като го покажа на някой приятел, реагира така все едно ще си купувам ЧЗ , в БГ не е ли пистарка не ми го хвали. Но аз явно имам друг вкус.............въпрос на възприятие. Същото е с горивата : има залкети дизелджии, такива бензинаджии и едва ли не като си сложиш газ, вече си изпаднал в немилост........( Укъсан....) Да, ама нее.... Всичко е въпрос на личен избор, и всеки има право да прави това, което реши със своите лични вещи.

Не искам никой да засегна и не визирам никой, но в последно време чета коментари от явно млади , неопитни , и най-дразнежното - мнения на хора без практически опит, от теоретици ( чули от тук и там) способни да объркат някой търсещ компетентно мнение.
                              Мир.......

п.с. Колега Феар, хайде вече организирайти някоя среща на ГТВ-та в София, че вече ме хапи кравата в Бургас............
                              Last edited by Доко; d.m.y г., 20:53.

Comment

Working...
                              X